Verhaaltjes voor het slapengaan
Boek

Verhaaltjes voor het slapengaan (cop. 2009)/ Valerie Gorbachev [ill.], Carol Roth [tekst ; vert. uit het Duits van M.E. Ander]

Bundel met drie dierenverhalen over naar bed toe gaan en wat ervoor nodig is om fijn in slaap te kunnen vallen. Prentenboek met sfeervolle, ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In deze grote, gebonden uitgave zijn drie eerder uitgegeven verhalen over slapengaan gebundeld. In het eerste verhaal gaat Rudolf Haas bij zijn vrienden op zoek naar een nieuwe slaapplek. Bij Egel prikken de stekels, bij Stinkdier stinkt het en bij Uil blijft steeds het licht aan. Dus: toch maar lekker thuis slapen! In het tweede verhaal droomt Rudolf van wel honderd wolven die achter hem aanrennen. Of waren het er toch maar vijftig op de motor? Of maar tien op een piratenschip? Gelukkig jaagt moeder ze allemaal weg. In het laatste verhaal zoekt Wolle het lammetje iemand die hem instopt. Mevrouw Koe doet het te strak, mevrouw Poes geeft veel te veel kusjes en mevrouw Eend gaat voor hem zingen! Gelukkig komt mama Schaap gauw. De tekst van alle drie de verhalen bevat een repeteerelement dat jonge kinderen erg aanspreekt en zorgt dat zij de tekst ook al gauw zelf kunnen 'lezen'. De paginagrote ingekleurde pentekeningen zijn lief en zacht; zelfs de prenten met de 'enge' wolven nodigen uit om vaak te bekijken. De rode draad, het (veilig) slapengaan en alles wat daarbij belangrijk is of kan gebeuren, past helemaal bij de belevingswereld van jonge kinderen. Om na het voorlezen met een lach op het gezicht bij in slaap te vallen! Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160253

Titel Verhaaltjes voor het slapengaan
Auteur Valerie Gorbachev ; Carol Roth
Secundaire auteur M.E. Ander ; Carol Roth
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2009
Overige gegevens 92 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Gute-Nacht-Geschichten. - Zürich : NordSüd, cop. 2009
ISBN 9789051160253
PPN 318181746
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Slapengaan ; Angsten ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slapengaan ; Angsten ; Repeteerverhalen