De koning en de zee
Boek

De koning en de zee 21 korte verhalen (cop. 2009)/ Heinz Janisch [tekst], Wolf Erlbuch [ill. ; vert. uit het Duits Berd Ruttenberg]

In eenentwintig korte verhalen praat de koning onder andere tegen de regen, de kat, zijn schaduw en de hemel. Hun antwoord stemt de koning tot nadenken. Prentenboek met kunstzinnige illustraties en filosofisch getinte verhalen. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Oblong uitgave met het uiterlijk van een prentenboekje met eenentwintig heel korte verhaaltjes over een koning omdat, aldus het achterplat 'in elk van ons wel een kleine koning schuilt'. In de verhaaltjes komen met name de verschillende gemoedstoestanden van de koning aan de orde: berustend, verwonderd, woedend, verbaasd. Ook heeft de koning graag macht over de zaken om zich heen: de zee, de regen, de kat, zijn schaduw. Al deze zaken geven als eigen persoonlijkheden de koning antwoord. Aan elk verhaaltje is een dubbele pagina gewijd: links of rechts tekst, daar tegenover en soms eromheen een fraaie illustratie in gemengde techniek en stemmmig kleurgebruik tegen een lege achtergrond. Ook de uitvoering van het boekje is fraai en zorgvuldig. Licht filosofische uitgave voor hen die daar gevoel voor hebben. Bekroond met de Oostenrijkse Kinder- en Jeugdboekprijs 2009. De verhaaltjes lenen zich ook goed als uitgangspunt voor een gesprek met (een groepje) kinderen vanaf ca. 5 jaar. Zowel auteur als illustrator ontvingen diverse prijzen, de laatste onder meer twee keer een Zilveren Griffel voor 'Waarom jij er bent' en 'De eend, de dood en de tulp'*.

Specificaties

Nederlands | 9789089670359

Titel De koning en de zee : 21 korte verhalen
Auteur Heinz Janisch
Secundaire auteur Berd Ruttenberg ; Wolf Erlbruch
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2009
Overige gegevens [48] p - ill - 19×23 cm
Annotatie Vert. van: Der König und das Meer. - München : Hanser, cop. 2008
ISBN 9789089670359
PPN 318981254
Genre verhalenbundel - sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands