Eerste infoboek seksuele voorlichting
Boek

Eerste infoboek seksuele voorlichting 7-9 jaar (cop. 2009)/ [auteurs: Christiane Verdoux ... et al., ill.: Éric Héliot ; [vert. uit het Frans: Hilde Nagel-Peters]

Robbe en Emma horen wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, hoe een baby ontstaat en geboren wordt. Met informatie over hoe je lichaam verandert als je ouder wordt. Met veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 02/05/2022
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid SEKSUELE VOORLICHTING EERS

Recensie

In dit informatieve boek wordt uitleg gegeven over de verschillen tussen mannen en vrouwen, seksuele voortplanting bij mensen, dieren (honden en kippen) en planten, de groei en geboorte van een baby, borstvoeding, de ontwikkelingen tijdens de puberteit, voorbehoedsmiddelen en het ontstaan van tweelingen. Al deze onderwerpen worden aan een tweeling van zeven jaar in verhaalvorm summier uitgelegd/aangestipt. Over seksuele voorlichting verschijnen veel informatieve kinderboeken; dit boek onderscheidt zich niet door kwaliteit. Het taalgebruik is niet altijd afgestemd op de doelgroep, het is soms te moeilijk. Gekozen is voor grove, wat kunstzinnige illustraties. De verhoudingen zijn niet realistisch (nekken, neuzen, armen) en de tekeningen spreken niet zo aan. De fletse kleuren zorgen voor een wat slome sfeer. De tekening van een auto op de laatste bladzijde sluit niet aan bij het verhaal. In de kantlijn staat ruitjespapier om aan te geven dat het om een informatief boek gaat. Het boek is bedoeld om in het gezin het gesprek over seksualiteit in gang te zetten en te ondersteunen. Met verklarende woordenlijst achterin. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 10 jaar. Er is een voorloper voor kinderen van 4-6 jaar 'Allereerste infoboek seksuele voorlichting' van Isabelle Fougère*.

Specificaties

Nederlands | 9789044723649

Titel Eerste infoboek seksuele voorlichting : 7-9 jaar
Uniforme titel Seksuele voorlichting
Secundaire auteur Christiane Verdoux ; Éric Héliot ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2009
Overige gegevens 44 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: L'encyclo de la vie sexuelle. - Paris : Hachette Livre, cop. 2008. - Oorspr. uitg.: 1998
ISBN 9789044723649
PPN 322738512
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting