Allereerste infoboek seksuele voorlichting
Boek

Allereerste infoboek seksuele voorlichting 4-6 jaar (cop. 2009)/ [auteur: Isabelle Fougère, ill.: Buster Bone ; vert. uit het Frans: Hilde Nagel-Peters]

Mama en papa vertellen aan Tom en Zoë wat het verschil is tussen jongens en meisjes en hoe baby's gemaakt en geboren worden. Met veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Er zijn redelijk veel boeken gericht op kleine kinderen over seksuele voorlichting. Maar dit is het eerste boek waarbij dat echt de titel is. Dit schept verwachtingen die niet waargemaakt worden. In de vorm van een verhaal over Tom, Zoë, vader en moeder komt heel summier aan de orde wat het verschil is tussen jongens en meisjes, hoe baby's gemaakt en geboren worden. Ook de poes Minou die net jonkies gekregen heeft, speelt een grote rol. Grote, vrolijke tekeningen in kleur illustreren het verhaal. Niet natuurgetrouwe doorsneetekeningen laten globaal zien hoe de kittens in de buik van Minou zitten en hoe de baby in de buik van mama ligt. De tekening van zaadjes met gezichtjes vraagt toelichting van de voorlezer. Dat is bij meer tekeningen en tekst het geval. Het boek kan gebruikt worden om het gesprek over seksualiteit op gang te brengen en te ondersteunen. De leeftijdsindicatie op het omslag van 4 t/m 6 jaar is juist. Er is een vervolg voor kinderen van 7 t/m 9 jaar 'Eerste infoboek seksuele voorlichting'*.

Specificaties

Nederlands | 9789044723632

Titel Allereerste infoboek seksuele voorlichting : 4-6 jaar
Uniforme titel Seksuele voorlichting
Auteur Isabelle Fougère
Secundaire auteur Buster Bone ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2009
Overige gegevens 30 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: L'encyclo de la vie sexuele. - Paris : Hachette Livre. - Cop. 2008. - Oorspr. uitg.: 1998
ISBN 9789044723632
PPN 32283418X
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting