Hoe wordt een fiets gemaakt?
Boek

Hoe wordt een fiets gemaakt? (cop. 2009)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels Grietje Spee Smit]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe een fiets wordt gemaakt, vanaf de grondstoffen tot het uiteindelijke product. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe een fiets wordt gemaakt. Met grote kleurenfoto's en korte, eenvoudige teksten wordt het productieproces gevolgd, vanaf het ontwerp, via de fabricage van banden, zadel e.d. tot de verkoop in de winkel. Het verklarende bijschrift bij de foto's staan in een kader in de foto. Voor de hoofdtekst is een groot lettertype gebruikt. Juist de eenvoud van deze tekst zal de doelgroep aanspreken. Belangrijke samenvattende woorden zijn vet gedrukt. De foto's, vaak details van machinehandelingen, zijn verrassend, maar door het product ook herkenbaar. Achterin staat een verklarende woordenlijst en een aantal internetlinks waar aanvullende informatie gezocht kan worden. De uitgave, met aantrekkelijk omslag, is kleurrijk en overzichtelijk vormgeven. Deel binnen de reeks 'Mijn eerste docu-boek' over de productie van alledaagse producten (boek, potlood, chocolade)*. Een alleraardigst boekje voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055663620

Titel Hoe wordt een fiets gemaakt?
Uniforme titel Fiets
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Grietje Spee Smit
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 23 cm
Annotatie Rugtitel: Fiets - Met lit. opg., reg - Vert. van: How is a bicycle made? - Oxford : Harcourt Education, cop. 2005
ISBN 9789055663620
PPN 322993547
Rubriekscode 657.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietsen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Fietsen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek
Boek

Mijn eerste docu-boek (2004-...)

vol.
Uitgeleend