Hoe wordt chocolade gemaakt?
Boek

Hoe wordt chocolade gemaakt? (cop. 2009)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels Grietje Spee Smit]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe chocolade wordt gemaakt, vanaf de grondstoffen tot het uiteindelijke product. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stap voor stap wordt op zeer eenvoudige wijze uitgelegd hoe chocolade wordt gemaakt: vanaf de boon tot aan de winkel. De informatie is verdeeld over veertien hoofdstukjes van elk een dubbele pagina op een gekleurde achtergrond. Opvallend zijn de grote, duidelijke kleurenfoto's, die zijn voorzien van een korte tekst. Het gebruikte lettertype is vrij groot en zonder schreef. De tekst kan zelf gelezen worden. Voorin een inhoudsopgave, achterin een glossary, een klein register en vier internetlinks over dit onderwerp. De chocoladerepen zijn Fairtrade-repen, maar er wordt niet uitgelegd wat dat zijn. Een goed en aantrekkelijk boekje voor jonge kinderen om bijvoorbeeld hun spreekbeurt voor te bereiden. Deel binnen de reeks 'Mijn eerste docu-boek' over de productie van alledaagse producten (boek, fiets, potlood)*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663637

Titel Hoe wordt chocolade gemaakt?
Uniforme titel Chocolade
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Grietje Spee Smit
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 23 cm
Annotatie Rugtitel: Chocolade - Met lit. opg - Vert. van: How is chocolade made? - Oxford : Harcourt Education, cop. 2005
ISBN 9789055663637
PPN 322993253
Rubriekscode 678.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chocolade
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Chocolade

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek
Boek

Mijn eerste docu-boek (2004-...)

vol.
Uitgeleend