Dood aan de Arno
Boek

Dood aan de Arno (cop. 2009)/ Christobel Kent, vert. [uit het Engels] door Philip Supèr

De dood van een bejaarde architect wordt door de politie afgedaan als zelfmoord, maar een voormalig rechercheur ontdekt onvolkomenheden in het politie-onderzoek.

Recensie

De dood van een bejaarde architect wordt door de politie afgedaan als zelfmoord. Na een eerste onderzoek is Sandro Cellini geneigd die mening te onderschrijven. Deze voormalig rechercheur is enigszins schoorvoetend gestart met een detectivebureautje en loopt in het begin niet echt warm voor zijn eerste zaak. Gaandeweg ontdekt hij echter onvolkomenheden in het onderzoek van de politie en komt zijn ware speurdersaard boven. De verdwijning van een jonge Engelse studente lijkt raakvlakken te hebben met de dood van de oude man, maar het blijft Cellini lang onduidelijk of er werkelijk een verband tussen deze twee zaken bestaat. En dan is het bijna te laat. Plezierig geschreven detective met goede spanningsopbouw en veel couleur locale. De auteur weet de haat-liefdeverhouding die de stad Florence heeft met kunstminnende toeristen raak te typeren. Geschikt voor liefhebbers van speurdersverhalen die een Italiaanse sfeer ademen. De Italiaanse detectives zijn volgens Crimezone bezig aan een inhaalslag. Paperback met kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789045801100

Titel Dood aan de Arno
Auteur Christobel Kent
Secundaire auteur Philip Supèr
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mouria, cop. 2009
Overige gegevens 367 p - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een Florentijnse misdaadroman - Vert. van: A time of mourning. - London : Atlantic, cop. 2009
ISBN 9789045801100
PPN 320624773
Genre detectiveroman
Taal Nederlands