Topless
Boek

Topless de keuze voor leven zonder borsten (cop. 2009)/ Evelyn Heeg, m.m.v. Tino Heeg ; [vert. uit het Duits: Astrid de Vreede/Vitataal ; red.: Vitataal tekst & redactie]

Autobiografisch relaas van een jonge vrouw die besloot haar borsten preventief te laten afzetten nadat in haar familie diverse vrouwen waren overleden aan borstkanker, waaronder haar moeder.

Recensie

Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker; het is momenteel de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De auteur van het boek (Evelyn Heeg) is draagster van het gen dat borstkanker veroorzaakt; hierdoor heeft ze meer dan 80% kans om op jonge leeftijd borstkanker te krijgen. Er zijn al vier vrouwen in haar familie gestorven aan borstkanker, onder wie haar moeder. Daarom kiest ze om preventief haar borsten te laten amputeren. Deze hartverscheurende keuze wordt extra moeilijk omdat de uitkeringsinstantie ervan overtuigd dient te worden dat de preventieve operatie veel goedkoper is dan borstkanker te krijgen. De plaatsen en gebeurtenissen in het boek zijn geen fictie, de namen en uiterlijke kenmerken van personages wel.

Specificaties

Nederlands | 9789089751232

Titel Topless : de keuze voor leven zonder borsten
Auteur Evelyn Heeg
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tino Heeg ; Astrid de Vreede
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Just Publishers, cop. 2009
Overige gegevens 237 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Oben ohne, die Entscheidung zu leben. - Frankfurt am Main : Fischer, 2009
ISBN 9789089751232
PPN 31899853X
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borstkankerpatiënten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Borstkanker