Rugby
Boek

Rugby (cop. 2009)/ Ben Hubbard, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; fotogr. door Sarah Williams ... et al. ; ill. door Hayley Terry]

Alles wat je wilt weten over rugby, de spelregels en de materialen die je nodig hebt voor deze sport. Met veel foto's in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rugby is geen grote sport in Nederland, zeker niet voor kinderen. Jammer, want het prachtige eerlijke spel oogt als lomp en ruw, maar is vooral technisch en stevig. In dit deel uit de achtdelige sportserie 'Leer jezelf'* wordt in korte hoofdstukken en aan de hand van veel duidelijke illustraties in kleur het niet eenvoudige spel goed uitgelegd. De insteek van het boek is om jonge mensen te leren over en van de rugbysport. Technieken, vaardigheden, tactieken en regels komen allemaal aan bod. De belangrijkste spelregels worden beschreven. Vooral de foto's en illustraties zijn informatief, ook voor onervaren spelers en geïnteresseerden. De teksten zijn kort en duidelijk, de vormgeving maakt het geheel toegankelijk. De Engelse auteur is een actieve speler die de ambitie heeft om televisiecommentator te worden. Het enthousiasme voor deze sport druipt van de pagina's af. Met verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664351

Titel Rugby
Uniforme titel Leer jezelf rugby
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Sarah Williams ; Hayley Terry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 49 p - ill., portr - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: How to improve at rugby. - Ticktock Entertainment, cop. 2008
ISBN 9789055664351
PPN 322589878
Rubriekscode 619.18
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rugby
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Rugby

Relaties/Serie

Leer jezelf
Boek

Leer jezelf (2009-...)

vol.
Uitgeleend