Tennis
Boek

Tennis (cop. 2009)/ Jim Drewitt [i.e. Drewett], [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; fotogr. door Roddy Paine Photographic Studios ; ill. door John Alston]

Alles wat je wilt weten over tennis, de spelregels en de materialen die je nodig hebt voor deze sport. Met veel foto's in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek worden, in zes stappen, alle aspecten van de tennissport uiteengezet, zoals randvoorwaarden (het speelveld en de uitrusting), voorbereiding en de verschillende tennisslagen. Korte aandacht is er ook voor voeding, mentale instelling en zaken waarmee tennistoppers te maken krijgen. Het boek bevat gedegen informatie over al deze onderdelen. De tekst is goed en overzichtelijk verdeeld over een dubbele pagina; er zijn diverse tussenkopjes in verschillende kleuren waardoor het uitnodigt om te snuffelen. Het geheel is verlevendigd met veel kleurenfoto's waarbij met name de tennisslagen erg goed in beeld zijn gebracht. Het boek staat barstensvol informatie, maar doet geen moment druk aan. Jammer dat op de omslag een foto staat van de al in 2007 gestopte Britse tennisser Tim Henman; ook Martina Hingis en André Agassi zijn al jaren gestopt. Dit zeer verzorgde boek is dan ook al in 2005 in het Engels verschenen. Bevat een woordenlijst en register. Deel uit de achtdelige sportserie 'Leer jezelf'*. Geschikt vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664382

Titel Tennis
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 49 p - ill., portr - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: How to improve at tennis. - Ticktock Entertainment, cop. 2005
ISBN 9789055664382
PPN 322586690
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tennis
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Tennis

Relaties/Serie

Leer jezelf
Boek

Leer jezelf (2009-...)

vol.
Uitgeleend