Ik vond een dood vogeltje
Boek

Ik vond een dood vogeltje gids voor kinderen over de kringloop van leven en dood (cop. 2009)/ Jan Thornhill, [vert. uit het Engels: Hetty Otten-Vogelaar]

Allerlei vragen over de dood en de kringloop van het leven komen langs. Er is aandacht besteed aan zowel dieren, planten als mensen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek legt aan kinderen uit hoe de kringloop van het leven werkt. Er wordt verteld over wat leven is, de levensduur, hoe iets sterft, wat er na de dood gebeurt, waarom, hoe en wat er gebeurt als mensen sterven. Binnen deze hoofdthema's wordt aandacht besteed aan ondermeer planten-, vlees- en alleseters, weersinvloeden, dood van een soort, rouwen en fossielen. De tekst en uitleg zijn goed op de doelgroep afgestemd. Op elke pagina zijn op een gekleurde of foto-ondergrond vele kleine foto's, illustraties en tekst in gekleurde kaders geplaatst. Dit geeft een wat rommelig beeld. Ondanks de wat onrustige lay-out biedt de uitgave kinderen een goed en duidelijk beschreven overzicht van de kringloop van het leven in heel veel facetten. Er worden handvatten geboden om met kinderen over allerlei kwesties betreffende leven en dood te praten. Voorzien van een register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838876

Titel Ik vond een dood vogeltje : gids voor kinderen over de kringloop van leven en dood
Auteur Jan Thornhill
Secundaire auteur Hetty Otten-Vogelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 64 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: I found a dead bird. - Toronto : Maple Tree Press, cop. 2006
ISBN 9789054838876
PPN 320827534
Rubriekscode 573.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dood; Mensen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dood