Je kunt ook jezelf vergeven
Boek

Je kunt ook jezelf vergeven een methode die echt werkt (cop. 2009)/ Colin C. Tipping, [vert. uit het Engels David Grabijn ; ill. naar ontwerp van JoAnna Tipping]

Werk- en oefenboek voor een spirituele wijze om schuld en schaamte te boven te komen door jezelf radicaal te vergeven en daardoor meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de eigen ziel.

Recensie

Na Tippings boek over andere 'Radicaal vergeven: ruimte maken voor het wonder'* nu zijn boek over vergeving van jezelf. Geboden worden een persoonlijkheidsmodel en een exposé van begrippen, een illustratieve case, een zelfhulpmethode waarbij je brieven schrijft en een werkblad invult, en korte beschouwingen over zelfgecreëerde problemen (geld, gezondheid). Streefdoel is radicale zelfvergeving. 'Radicaal' vanwege het postuleren van metafysische begrippen als hoger zelf, spirituele intelligentie en spirituele amnesie. In de (gefingeerde?) case van een moordenares wordt radical zelfvergeving gedemonstreerd met een stevig beroep op het transcendente: haar therapeutische imaginatie voert langs incarnatie-engelen, zielscontracten, zielengroepen en een geschenk uit de geestelijke wereld. De moord, in het huidig leven gepleegd, werd in het tussenbestaan overeengekomen en afgesproken en zal daar ook worden geëvalueerd. Het ultieme doel van de zelftherapie is meer edelmoedigheid, passie, liefde, door meer inzicht in de ontwikkeling van de eigen ziel. De auteur is hypnotherapeut en werkt met mensen die lijden aan kanker.

Specificaties

Nederlands | 9789077556559

Titel Je kunt ook jezelf vergeven : een methode die echt werkt
Auteur Colin C. Tipping
Secundaire auteur David Grabijn
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : LezersPoort, cop. 2009
Overige gegevens 221 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Radical self forgiveness. - Cop. 2008
ISBN 9789077556559
PPN 318779226
Rubriekscode 420
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vergeving; Esoterische psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vergeving

Relaties/Serie

Levensboeken

Levensboeken (2009-...)

vol.
Uitgeleend