De eerste sleutel
Boek

De eerste sleutel (2009)/ Ulysses Moore, [ill.: Iacopo Bruno ; eindred. oorspr. ed.: Pierdomenico Baccalario ; vert. uit het Italiaans: Yond Boeke ... et al. ; eindred. Nederlandstalige uitg.: Anneliet Bannier ... et al.]

Jason en Julia zitten vast in de middeleeuwen. Ze zijn op zoek naar de eerste sleutel waarmee de Tijdsdeuren geopend kunnen worden. Maar ze zijn niet de enigen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Zesde en laatste deel van de spannende reeks rond de geheimen van Villa Argo*. Deze geheimen worden stapje voor stapje ontraadseld door de nieuwsgierige, 11-jarige broer en zus Jason en Julia, samen met vriendje Rick. Villa Argo te Cornwall is de voormalige woning van Ulysses Moore, avonturier, kenner van geheimschriften, reiziger. In deze laatste aflevering wordt onthuld wie Ulysses Moore is en wie er in het bezit is van De Eerste Sleutel, de sleutel waarmee Tijdsdeuren kunnen worden geopend. Voor wie de verhalen gevolgd heeft, zal dat geen verrassing meer zijn. Jammergenoeg is het laatste deel tegelijkertijd het minste deel van de zes: er worden te veel losse eindjes te detaillistisch en op te zeer onmogelijke manieren aan elkaar geknoopt. Het verhaal is voor het grootste deel geschreven in vlot vertelde hoofdstukken. De taal is raadselachtig en daagt uit tot meepuzzelen. Lezers zullen worden meegesleept door de verwikkelingen, door de vaart van de vertelling en doordat zij zich met de hoofdpersonen kunnen identificeren. Ulysses Moore is het pseudoniem van de Italiaanse auteur Pierdomenico Baccalario, ook bekend van de serie 'Century'. Gaaf, ouderwets vormgegeven met paginagrote, sfeervolle zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345183

Titel De eerste sleutel
Auteur Ulysses Moore
Secundaire auteur Iacopo Bruno ; Pierdomenico Baccalario ; Yond Boeke ; Anneliet Bannier
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Fantoom, 2009
Overige gegevens 323 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: La prima chiave. - Casale Monferrato : Edizione Piemme, cop. 2006. - (Ulysses Moore)
ISBN 9789078345183
PPN 321623053
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijdreizen