De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip
Boek

De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip (cop. 2009)/ Chris Priestley, geïll. door David Roberts ; [vert. uit het Engels Ellis Post Uiterweer]

Als hun vader op zoek is naar een dokter, blijven twee zieke kinderen achter in een huis op de rand van een klif. Dan klopt er een vreemdeling aan voor onderdak. Hij vertelt allerlei griezelige verhalen. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Al drie dagen woedt er een enorme storm rondom de herberg waar Ethan en zijn zus Cathy met hun vader wonen op een eenzame, steile klif. De kinderen zijn ziek en ijlen en hun vader is vertrokken om een dokter te halen. De kinderen worden opgeschrikt door de klop van een vreemde aan de deur. Deze mysterieuze zeeman vertelt het ene na het andere spannende, bloederige verhaal over belevenissen op zee. Als hij de volgende dag vertrekt, blijkt de werkelijkheid nog erger te zijn. Raamvertelling waarbinnen de afzonderlijke verhalen een plaats krijgen. Aan het slot van elk verhaal worden de twee kinderen door de verteller bij het verhaal betrokken. De verhalen zitten vol met gruwelijkheden, ondersteund met bij elk verhaal een macabere potloodtekening die een griezelig hoogtepunt laat zien. Het goed uitgewerkte slot maakt de raamvertelling rond; bepaalde puzzelstukjes vallen dan op hun plaats. Het taalgebruik is enigszins afstandelijk, maar de verteller is écht aanwezig en hij weet je als lezer aan het boek gebonden te houden. Een van de betere boeken met griezelverhalen. Eerder verscheen 'De verschrikkelijke verhalen van oom M.'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049923853

Titel De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip
Auteur Chris Priestley
Secundaire auteur David Roberts ; Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pimento, cop. 2009
Overige gegevens 224 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Tales of terror from the black ship. - London : Bloomsbury, 2008
ISBN 9789049923853
PPN 318997576
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Raamvertellingen
Taal Nederlands