Waarom moet het geluid zachter?
Boek

Waarom moet het geluid zachter? en andere vragen over gezonde ogen en oren (cop. 2009)/ Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert ; ill.: Kamae Design]

Elf vragen over hoe oren en ogen werken, worden beantwoord. Met weetjes en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'De jonge onderzoeker'* is onder de noemer 'Waarom moet ik/het ...' een deel gewijd aan de oren en ogen. In korte hoofdstukjes (van steeds twee naast elkaar liggende bladzijdes) wordt op basis van een vraag wisselende informatie gegeven over bijvoorbeeld oorsmeer, geluid, infectie en een zonnebril. De tekst, gedrukt in een grote letter, bevat soms voor de doelgroep moeilijke woorden (onderdelen van oor en oog). Bij de informatie staan vaak (kleuren)foto's, schema's en in aparte kaders leuke en/of interessante feitjes en weetjes. De lay-out is kleurig en overzichtelijk, de inhoud leerzaam. Bevat een verklarende woordenlijst, een trefwoordenregister en twee websites waar aanvullende informatie te krijgen is. Vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055663927

Titel Waarom moet het geluid zachter? : en andere vragen over gezonde ogen en oren
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why should I turn down the volume?. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2003
ISBN 9789055663927
PPN 323374530
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oren
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ogen

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker
Boek

De jonge onderzoeker (2008-...)

vol.
Uitgeleend