Waarom moet ik mijn haren wassen?
Boek

Waarom moet ik mijn haren wassen? en andere vragen over een gezonde huid en gezond haar (cop. 2009)/ Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert ; ill.: Kamae Design]

Tien vragen over waarom een gezonde huid en gezond haar belangrijk zijn, worden beantwoord. Met weetjes en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'De jonge onderzoeker' worden onder de noemer 'Waarom moet ik/het...'* vragen behandeld die kinderen vaak stellen. In deze uitgave staan een gezonde huid en haren centraal. Aan de orde komen vragen als 'Waarom moet ik mijn haar verzorgen?', 'Waarom krijg ik puistjes?', 'Waarom moet ik zonnecrème gebruiken?' en 'Waarom heb ik huiduitslag?'. Korte, duidelijke informatie, met op elke pagina een kleurenfoto. Bij elk onderwerp zijn er ook bijzondere feitjes en weetjes in gekleurde kaders opgenomen. Overzichtelijke lay-out met korte teksten in een groot lettertype, ruime bladspiegel. Moeilijke woorden als dehydratie, eiwitten en spijsverteringsstelsel zijn in de tekst vetgedrukt. Behalve in de tekst worden ze ook uitgelegd in de verklarende woordenlijst achterin. Met inhoudsopgave, woordenlijst, twee internetlinks en register. Interessante informatie voor kinderen vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055663910

Titel Waarom moet ik mijn haren wassen? : en andere vragen over een gezonde huid en gezond haar
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 31 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why should I wash my hair?. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2003
ISBN 9789055663910
PPN 323374751
Rubriekscode 615.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haarverzorging
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Huidverzorging

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker
Boek

De jonge onderzoeker (2008-...)

vol.
Uitgeleend