Waarom moet ik mijn tanden poetsen?
Boek

Waarom moet ik mijn tanden poetsen? en andere vragen over gezonde tanden (cop. 2009)/ Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert ; ill.: Kamae Design]

Negen vragen over waarom gezonde tanden belangrijk zijn, worden beantwoord. Met weetjes en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

In dit stevige deeltje uit 'De jonge onderzoeker'-reeks wordt ingegaan op alles wat met tanden en kiezen te maken heeft. Ieder hoofdstuk begint met een vraag: 'Waarom bestaan tanden?', 'Waarom kunnen tanden pijn doen?', 'Wat doet een tandarts?', 'Waarom stinkt mijn adem?'. Het antwoord op de vraag wordt in duidelijke taal gegeven; belangrijke, moeilijkere woorden zijn vetgedrukt en terug te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. Kleurenfoto's en korte feitenblokjes verduidelijken het antwoord nog verder. Het boek sluit af met enkele interessante websites en een register. Onder de noemer 'Waarom moet...' zijn in deze reeks over het menselijk lichaam o.a. verschenen: 'Waarom moet ik mijn haren wassen?' en 'Waarom moet het geluid zachter?'. Het zijn allemaal thema's uit de belevingswereld van deze doelgroep. Door steeds vragen te stellen wordt de nieuwsgierige jonge onderzoeker door de informatie geleid. Aanrader bij het maken van een eerste werkstuk of spreekbeurt; zowel thuis als op school te gebruiken. Uitgave die jonge onderzoekers en hun vragen over het steeds meer willen weten van de wereld zeer serieus neemt! Vanaf ca. 9 à 10 jaar; ook geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055663903

Titel Waarom moet ik mijn tanden poetsen? : en andere vragen over gezonde tanden
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 31 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why should I brush my teeth?. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2003
ISBN 9789055663903
PPN 323374328
Rubriekscode 609
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tandheelkunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Tandverzorging

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker
Boek

De jonge onderzoeker (2008-...)

vol.
Uitgeleend