Lover of loser
DVD

Lover of loser (cop. 2009)/ met Martijn Lakemeier ... [et al.], prod. Hans Pos ... [et al.] ; regie Dave Schram

Een 15-jarig meisje heeft thuis een stiefvader die haar lastigvalt en een moeder die geen aandacht voor haar heeft. De aandacht van een loverboy voelt heel goed.

Recensie

Vierde verfilming van een boek* van Carry Slee. Na 'Afblijven', 'Radeloos' en 'Timboektoe' neemt ze nu het onderwerp loverboys onder handen. Het verhaal gaat over de vijftienjarige Eva (Gaite Jansen) die in stilte verliefd is op Mees (Martijn Lakemeier; hoofdrol in Oorlogswinter), en hij op haar. Als ze haar stiefvader niet vertrouwd en niet naar huis durft, laat ze zich inpalmen door een gladde loverboy. In tegenstelling tot het boek kan je in de film niet kiezen voor een verhaallijn. Volgens Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 24-9-'10) is de film op sommige punten ook iets softer dan het boek, maar zit desondanks vol schokkende momenten. '(...) net als bij de eerdere verfilmingen is het verhaal een mooie mix van romantiek en realistisch drama geworden. (...) een luchtig opgebouwd verhaal met een mooie ontwikkeling en een sterk plot.' Sofie Cerutti (Trouw 24-9-'09) vindt de film wat ongeloofwaardig, maar André Waardenburg (NRC 23-9-'09) noemt het een van de beste Slee-verfilmingen tot nog toe. 'Dat is vooral op het conto te schrijven van de jonge acteurs (...). Regisseur Dave Schram bouwt het geheel ook alleraardigst op. (...). Het eind is warempel ontroerend.' Deze speciale 2-disc editie bevat veel extra's.

Specificaties

Nederlands

Titel Lover of loser
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dave Schram ; Martijn Lakemeier ; Carry Slee
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Bridge Entertainment Group, cop. 2009
Overige gegevens 2 dvd-video's (ca. 106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken. - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. - Omslag vermeldt: Speciale 2 disc editie - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star, 2009 - Bevat ook o.a.: Audiocommentaar ; Bloopers ; Storyboard
PPN 323862977
Taal Nederlands