Pip de pinguïn is verdwaald
Boek

Pip de pinguïn is verdwaald (cop. 2009)/ [tekst] Karma Wilson, & [ill.] Jane Chapman ; [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Als Pip de babypinguïn achter een dwarrelend veertje aanrent, verdwaalt hij. Aan alle dieren vraagt hij hoe hij thuis kan komen, maar voor ieder dier is thuis weer ergens anders. Prentenboek met schilderingen in winterse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Pip, de babypinguïn, woont in een nest van kiezelstenen op de koude Zuidpool. Alles is rustig en veilig totdat ze op het ijs een glanzend zwart veertje ontdekt, erachteraan rent en daardoor verdwaalt. Ze vraagt aan verschillende dieren de weg naar huis en leert dat 'thuis' voor ieder dier iets anders betekent. Vierkant prentenboek, waarin de tekst, qua zeggingskracht en typografie, een eenheid vormt met de paginagrote illustraties. Begrijpelijk, gestructureerd verhaaltje, waarin de verschillende betekenissen van 'thuis' voor diverse dieren steeds in vierregelig vers wordt weergegeven. Herkenbaar zijn de emoties van angst bij verdwalen tegenover vreugde en veiligheidsgevoel bij hereniging met papa en mama pinguïn. De royaal opgezette schilderingen variëren in kleur van winterse wit/blauwtinten via roze naar bruin/koraal. Stevig gebonden uitgave met rennende pinguïn op het omslag en schutbladen met poollandschap. Warm, winters prentenboek voor peuters en kleuters over de geborgenheid van het gezin. Eerder aangeboden in het Engels: 'Where is home, little Pip?'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048300518

Titel Pip de pinguïn is verdwaald
Auteur Karma Wilson
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Jane Chapman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens [33] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: Where is home, little Pip?. - Margaret K. McElderry Books, cop. 2008
ISBN 9789048300518
PPN 318785307
Thematrefwoord Verdwalen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands