Het heelal
Boek

Het heelal planeten, sterren, sterrenstelsels (cop. 2009)/ tekst van Barbara Wernsing-Bottmeyer, met ill. van Thomas Müller ; [vert. uit het Duits van Ineke Ris]

Op reis door het heelal kom je van alles te weten over planeten, sterrenbeelden en de Melkweg. Met een draaibare sterrenkaart en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9-13 jaar; ook voor moeilijke lezers.

Recensie

Groot langwerpig themaboek over planeten, sterren en sterrenstelsels. In korte hoofdstukken komen veel onderwerpen aan de orde, zoals de maans- en zonsverduistering, zon, maan, sterrenbeelden (in de verschillende seizoenen) en kometen. De teksten in een vrij grote letter zijn opvallend helder en toegankelijk voor de jonge doelgroep, mede omdat nauwelijks jargon of echt moeilijke woorden gebruikt worden. Het boek bevat geen foto's, maar uitsluitend eenvoudige, ook paginagrote, kleurenillustraties en op donkere pagina's schema's van de sterrenhemel. Jammer dat een trefwoordenregister ontbreekt. Wel aanwezig is een verwijzing naar diverse websites voor jongeren. Aan de binnenzijde van het omslag achterin is een sterrenkaart aan een pin bevestigd, die gedraaid kan worden op tijdstip en datum en dan een (glow in the dark) overzicht geeft van de sterrenhemel van dat moment. Aansprekende omslagillustratie met diverse planeten in een holografische tekening met dus veel diepte. Voor de jeugd van ca. 9-13 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789051160796

Titel Het heelal : planeten, sterren, sterrenstelsels
Auteur Barbara Wernsing-Bottmeyer
Secundaire auteur Thomas Müller ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2009
Overige gegevens 45 p - ill - 35 cm - sterrenkrt
Annotatie Vert. van: Das Weltall : Planeten, Sterne, Galaxien
ISBN 9789051160796
PPN 321895029
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie