Regenwouden
Boek

Regenwouden (2010)/ Richard C. Vogt, [ed. Lesley McFadzean ; ill.: Peter Bull Art Studio, Christer Eriksson ... et al. ; vert. uit het Engels Pieter Streutker]

Na algemene informatie over het tropische regenwoud wordt ingezoomd op de dieren die er voorkomen. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij deze bijna vierkante uitgave valt de kaft als eerste op: kleurig en met reliëf zodat de boomkikker met zijn prooi echt te voelen is. Het eerste deel bevat algemene, inleidende informatie over onder andere het bladerdak, de ondergroei en de vochtige bodem van het regenwoud. Ook wordt ingegaan op heden, verleden en toekomst en het altijddurende dilemma: de gulheid van het regenwoud naar de mensen toe en het vernietigende effect van mensen (bomenkap) op het regenwoud. In het tweede deel wordt ingezoomd op bewoners van het regenwoud: zoogdieren, vogels en kruipers. De tekst, die een goed technisch leesniveau en enige kennis van het thema vraagt, begint steeds linksbovenaan; kleine tekstblokjes (in een klein lettertype) staan tussen de platen 'gestrooid'. De platen lijken driedimensionaal als in een animatie: je kunt planten en dieren bijna 'voelen'. Af en toe is gekozen voor twee pagina's met informatie in de lengte, waardoor de hoogte van begroeiing en bomen nog aanschouwelijker wordt. Het boek sluit af met 'regenwouden van de wereld', een woordenlijst, register en verantwoording. Maakt deel uit van de serie 'Insiders'*. Mooie uitgave voor thuis en op school. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025745677

Titel Regenwouden
Auteur Richard C. Vogt
Instelling /Peter Bull Art Studio
Secundaire auteur Lesley MacFadzean ; Christer Eriksson ; Pieter Streutker
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2010
Overige gegevens 64 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Rain forests. - San Francisco : Weldon Owen, cop. 2008
ISBN 9789025745677
PPN 31898041X
Rubriekscode 578.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden; Flora
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Tropische regenwouden

Relaties/Serie

Insiders
Boek

Insiders (2009-...)

vol.
Uitgeleend