Toewijding
Boek

Toewijding een sceptica verzoent zich met het huwelijk (2010)/ Elizabeth Gilbert, vert. [uit het Engels] door Janneke Zwart

De Amerikaanse schrijfster gebruikt de tijd die ze nodig heeft voor het legaliseren van haar relatie met een knappe Braziliaan om meer inzicht te krijgen in het instituut huwelijk.

Aanwezigheid

Recensie

Aan het eind van Gilberts vorige bestseller 'Eten, bidden, beminnen'* ontmoet ze de Braziliaanse Felipe, de man van haar leven. In dit boek blijken Felipe en Elizabeth nog heel wat te overwinnen hebben voordat ze definitief bij elkaar kunnen zijn: de Amerikaanse overheid laat Felipe alleen maar toe in de VS als hij getrouwd is met Elizabeth. Zij heeft aanvankelijk zo haar bedenkingen, ze is immers al ooit gescheiden, en daarom verdiept ze zich in allerlei ontwikkelingen rondom het instituut huwelijk in verschillende culturen en door de eeuwen heen om uiteindelijk tot de overtuiging te komen dat Felipe en zij voor elkaar bestemd zijn. Daarnaast is ze druk met allerlei juridische touwtrekkerij rondom haar huwelijk. Het huwelijk blijkt een zwaar onderwerp waarbij romantiek niet altijd centraal staat, maar toch slaagt Gilbert erin dankzij de lichtvoetige toon die kenmerkend is voor haar stijl een boeiende verhandeling te schrijven die menig lezer tot nadenken zal stemmen en nieuwe inzichten kan geven over de eigen relatie. Paperback met vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023455554

Titel Toewijding : een sceptica verzoent zich met het huwelijk
Auteur Elizabeth Gilbert
Secundaire auteur Janneke Zwart
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2010
Overige gegevens 368 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Committed : a sceptic makes peace with marriage. - New York : Viking, 2010
ISBN 9789023455554
PPN 322880580
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huwelijk
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Huwelijk