Nog niet dood
Grote Letter Boek

Nog niet dood (cop. 2010)/ Åke Edwardson, [vert. uit het Zweeds Elina van der Heijden ... et al.]

Erik Winter van de politie in Göteborg wordt geconfronteerd met een aantal gebeurtenissen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

Recensie

Een man die een boek probeert te schrijven, een verlaten auto met een kogelgat erin op een brug, een verdwenen politicus, een moord in een parkeergarage en een dertig jaar geleden gepleegd misdrijf. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het nieuwe boek over hoofdinspecteur Erik Winter en zijn rechercheteam in Göteborg. De gebeurtenissen hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, maar Winters intuïtie en geduldig denk- en speurwerk leggen de verbintenissen langzamerhand bloot. Beschreven vanuit telkens een andere persoon ontvouwt zich het netwerk dat Winter moet zien te ontrafelen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn team, dat echter de nodige tegenslagen te verwerken krijgt. De auteur maakt veelvuldig gebruik van dialogen, heeft een geheel eigen stijl van schrijven met in zijn taalgebruik veel oog voor detail. Dat komt soms de snelheid in het verhaal niet ten goede en eist concentratie van de lezer. Het verhaal blijft echter spannend tot het einde en heeft een goed uitgewerkte plot. Ake Edwardson hoort dan ook terecht thuis in de rij van de beste Zweedse thriller auteurs.

Specificaties

Nederlands | 9789046306536

Titel Nog niet dood
Auteur Åke Edwardson
Secundaire auteur Elina van der Heijden
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2010
Overige gegevens ... p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2009 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Nästan död man. - Stockholm : Norstedts, cop. 2007
ISBN 9789046306536
PPN 324112009
Genre detectiveroman
Taal Nederlands