Bloedband
Grote Letter Boek

Bloedband (cop. 2010)/ Robert Goddard, [vert. uit het Engels: Joost de Wit]

Midden jaren '70 van de 20e eeuw ontdekt een man dat de broer van zijn vader helemaal niet tijdens de Duitse Blitzaanvallen op Londen in 1940 is gestorven: hij leeft en is het middelpunt van een zoektocht rond vervalste Picasso's.

Recensie

In 1976 keert Stephen Swan uit Texas terug naar Engeland. Tot zijn stomme verbazing vertelt zijn moeder, die pensionhoudster is, hem dat zijn oom Eldritch, broer van zijn overleden vader, bij haar logeert. Stephen weet niet beter dan dat zijn oom is gestorven tijdens de Blitz, de Duitse aanvallen op Londen in 1940. Eldritch heeft echter al die tijd in een Ierse gevangenis gezeten en is onlangs vrijgekomen. Reden waarom hij daar zat geeft hij niet, alleen dat het niet om een geweldsmisdrijf ging. Aan Stephen vraagt hij onbekenden die navraag naar hem doen, niets te vertellen. Een rechtskundig adviseur bezoekt het pension en vraagt Stephen een krantenknipsel te overhandigen aan Eldritch, het heeft als kop 'Deel collectie Amerikaanse magnaat naar Londen'. Dit is het begin van zoektocht die teruggaat tot in de Tweede Wereldoorlog. In 1940 was Eldritch werkzaam bij een rijke diamanthandelaar in Antwerpen, die in het bezit was van een beroemde kunstcollectie. Stephen stuit op een geheimzinnige samenzwering rond vervalste Picasso's en andere zaken. Goed geschreven en boeiend misdaadverhaal. Eenentwintigste misdaadroman van de succesvolle Britse auteur (1954).

Specificaties

Nederlands | 9789046306550

Titel Bloedband
Auteur Robert Goddard
Secundaire auteur Joost de Wit
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2010
Overige gegevens 2 dl - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, cop. 2009 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Long time coming. - London [etc.] : Bantam Press, cop. 2009
ISBN 9789046306550
PPN 324111452
Genre thriller
Taal Nederlands