De hel van '63
Boek

De hel van '63 een film van Steven de Jong (cop. 2010)/ [met] Chris Zegers ... [et al.]

Vier jongeren hebben elk zo hun reden om mee te doen aan de barre Elfstedentocht van 1963. Met twee dvd's en boekje met verhalen achter de film en interviews.

Recensie

Deze Special edition van de speelfilm 'De hel van '63' bevat een boekje met verhalen achter 'De hel van '63', interviews met acteurs Chris Zegers en Rense Westra en regisseur Steven de Jong. Daarnaast is er nog een fotoreportage met beelden uit de film. De twee dvd's bevatten de bioscoopfilm en de extra's zoals The making of, The making of the visual effects, een videoclip etc. Gebaseerd op de film verscheen eerder een roman* met dezelfde titel van de hand van Dick van den Heuvel waarin het filmverhaal is beschreven. Het scenario van de film is gebaseerd op anekdotes van de toerrijders waarbij vier jongeren goede persoonlijke redenen hebben om de Tocht der tochten te rijden. De winnaar van die Elfstedentocht, Reinier Paping, komt niet voor in dit verhaal. De film van Steven de Jong (regisseur, producent en scenarist) is wisselend ontvangen in de pers. Bor Beekman (Volkskrant 17-12-'09) vindt het 'tenenkrommend' en ziet een 'onbedoeld komisch duo' en 'opplaksneeuw'. Jann Ruyters (Trouw 17-12-'09) vindt de film 'oubollig maar ook prettig pretentieloos'. Veronica Magazine (nr.50,12-12-'09) geeft 4 (van 5) sterren en vindt dat Steven de Jong erin geslaagd is een 'goede film' te maken.

Specificaties

Nederlands

Titel De hel van '63 : een film van Steven de Jong
Uniforme titel Verhalen achter De hel van '63
Secundaire auteur Chris Zegers ; Steven de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Bridge Entertainment Group, cop. 2010
Overige gegevens 2 dvd's en 32 p. tekst - foto's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Special edition : 2 dvd & boekje. - Film is Nederlands en Fries gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld - Bevat: Boekje Verhalen achter De hel van '63. - Dvd 1: De film. - Dvd 2: De extra's o.a.: The making of, The making of the visual effects
PPN 324107560
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Elfstedentocht (1963)
Taal Nederlands