Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Over moederliefde
Boek

Over moederliefde (2009)/ Thich Nhat Hanh, vert. [uit het Engels] door May Verheyen ; [red.: Studio Imago ; ill.: Niels Kristensen]

Boeddhistische opvattingen over het moeder- en ouderschap, aangevuld met enkele oefeningen voor verzoening en waardering.

Aanwezigheid

Recensie

De Vietnamese boeddhistisch leraar Thich Nhat Hanh is meditatieleraar, dichter en vredesstichter. Hij werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. In dit boekje beschrijft hij zijn ideeën over het moeder- en ouderschap. Volgens hem is een moeder het allermooiste geschenk dat het leven ons biedt. Een moeder is de basis van alle liefde. Aan de hand van aanwijzingen van Boeddha geeft hij ontspanning- en ademhalingsoefeningen, oefeningen voor verzoening en waardering van de ouders en geleide meditaties. Zijn onderricht maakt je niet tot de perfecte ouder. Wel heeft de liefdevolle en zachtmoedige wijsheid van Thay tot gevolg dat men de eigen menselijkheid en die van het kind aanvaardt. Daardoor ontwikkelt men ook mededogen voor het eigen lijden en dat van het kind. Men krijgt daarmee een andere kijk op de onvermijdelijke teleurstellingen en het gevoel van onmacht, wat het lot is van vele ouders. Bevat een inleiding van een moeder en informatie over de schrijvers en de verschillende centra. Klein formaat pocket, kleine schreefloze druk, zeer ruime marges en veel witruimte.

Specificaties

Nederlands | 9789045310022

Titel Over moederliefde
Auteur Nhat Hanh (Thich)
Instelling /Studio Imago, Amersfoort
Secundaire auteur May Verheyen
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Gravenhage : BZZTôH, 2009
Overige gegevens 96 p - ill - 17 cm
Annotatie Vert. van: A rose for your pocket : an appreciation of motherhood. - Berkeley, CA : Parallax Press, cop. 2008
ISBN 9789045310022
PPN 318213966
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moeder-kind relatie; Boeddhisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Moeder-kind relatie