Eb & vloed
Boek

Eb & vloed (cop. 2009)/ [samenst. Thom Mercuur, tekst Han Steenbruggen ... et al. ; fotogr. Maaike Alma ... et al.]

Keuze van hedendaagse beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen over de thema's Duin, Strand, Zee, Vogels, Haven en Vis.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi verzorgde catalogus behorende bij de tentoonstelling Eb & Vloed van Museum Belvédère in Heerenveen (Friesland). De vaste curator Thom Mercuur mocht, ter ere van het vijfjarig bestaan van het museum, een tentoonstelling samenstellen met topstukken uit de collectie en van verschillende werken van kunstenaars uit Nederlands en Vlaanderen. In de catalogus zijn de schilderijen en werken gegroepeerd in de hoofdstukken Duin, Strand, Zee, Vogels, Haven en Vis. Deze hoofdstukken worden voorafgegaan door korte tekstjes van verschillende dichters en schrijvers. In het boek staat een groot aantal prachtige afbeeldingen, die goed tot hun recht komen door de overzichtelijke en ingetogen vormgeving. Een boeiende en verzorgde uitgave met mooie kunstwerken.

Specificaties

Nederlands | 9789071139130

Titel Eb & vloed
Uniforme titel Eb en vloed Thom Mercuur's eb & vloed
Secundaire auteur Thom Mercuur ; Han Steenbruggen
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen-Oranjewoud : Museum Belvédère, cop. 2009
Overige gegevens 155 p - ill - 28 cm
Annotatie Rug- omslagtitel: Thom Mercuur's eb & vloed. - Uitg. ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Museum Belvédère van 19 december 2009 tot en met 7 maart 2010
ISBN 9789071139130
PPN 323830773
Rubriekscode 738.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kusten; Schilderkunst ; Strandrecreatie; Schilderkunst ; Zeegezichten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst