Wie in de politiek gaat, is weg?
Boek

Wie in de politiek gaat, is weg? protestantse politici en de christelijk-sociale beweging (2009)/ Paul E. Werkman en Rolf E. van der Woude (red.)

Biografische schetsen van tien protestants-christelijke politici uit de negentiende en twintigste eeuw die afkomstig waren uit de christelijk-sociale beweging.

Aanwezigheid

Recensie

Vanuit het Documentatiecentrum Nederlands Protestantisme werd deze historisch-politicologische studie uitgevoerd. Tien leidende figuren uit de protestants-christelijke sociale beweging, die later Kamerlid of minister werden, van Walle Melis Oppedijk tot Hannie van Leeuwen en Barend Biesheuvel, worden in hun persoonlijke en politieke ontwikkeling beschreven. Daarnaast drie analytische hoofdstukken over de relatie belangenbehartiging-politieke partij, de herkomst van politici in Nederland, en de achterbanproblemen van bestuurders, afkomstig uit een specifieke belangengroep. De selectie van de besproken personen is niet altijd helder en overtuigend. Interessante bijdrage aan de Nederlandse politicologie en aan de kennis over de christen-democratie, maar niet bedoeld/geschikt voor een algemeen publiek. Voor een hoger opgeleid publiek, met politieke belangstelling, toch interessant.

Specificaties

Nederlands | 9789087041052

Titel Wie in de politiek gaat, is weg? : protestantse politici en de christelijk-sociale beweging
Secundaire auteur P.E. Werkman ; Rolf van der Woude
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Verloren, 2009
Overige gegevens 366 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789087041052
PPN 321144392
Rubriekscode 937
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antirevolutionairen; Nederland; Verhalen ; Oppedijk, W.M ; Visser, J.Th. de ; Talma, A.S. ; Colijn, Arie ; Vlugt, Willem de ; Smeenk, C. ; Biesheuvel, B.W. ; Leeuwen, Hannie van ; Andriessen, J.E. ; Graaf, L. de
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Politici

Relaties/Serie

Passage
Boek

Passage (1987-...)

vol. 34
Uitgeleend