Rivieren in actie
Boek

Rivieren in actie (cop. 2010)/ Mary Green, [eindred.: Sarah Peutrill ; ill.: Ian Thompson ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

In hoeverre hebben rivieren invloed op de vorming van het landschap? Met doe-opdrachten, korte samenvattingen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de nu achtdelige educatieve serie 'Veranderend landschap'* gaat over rivieren. In 19 hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina komt de lezer van alles over rivieren te weten. Hoe een rivier ontstaat, de waterkringloop, hoe een rivierlandschap verandert door erosie en afzetting, watervallen en delta's, maar ook nederzettingen, het gebruik van de mens van rivieren, overstromingen, vervuiling en het herstellen en beschermen van rivieren en wetlands. De tekst staat steeds in kaders verspreid over de pagina's. Het taalgebruik is soms pittig; moeilijke woorden zijn deels terug te vinden in de wat beperkte woordenlijst. Er is vooraf geen verwijzing naar de woordenlijst. Vaak is onder aan de pagina's in een gekleurde balk een oorzaak-gevolg pijldiagram opgenomen. Grote kleurenfoto's en -illustraties met bijschrift (kleiner lettertype) begeleiden de tekst. De bijgevoegde aardrijkskundige zelf-doe proefjes, die met behulp van boeken of websites gedaan kunnen worden, zijn interessant en leerzaam. Positief is dat hier en daar ook aandacht wordt besteed aan de Nederlandse situatie. Informatief aantrekkelijk, de uitleg is hier en daar wel erg snel. Geschikt voor aardrijkskundeprojecten, spreekbeurten en werkstukken. Met internetlinks en register. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839057

Titel Rivieren in actie
Auteur Mary Green
Secundaire auteur Sarah Peutrill ; Ian Thompson ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 46 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Rivers in action. - London [etc.] : Watts, 2006. - (Earth's changing landscape)
ISBN 9789054839057
PPN 322923352
Rubriekscode 568.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rivieren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Rivieren

Relaties/Serie

Veranderend landschap
Boek

Veranderend landschap (cop. 2007-...)

vol.
Uitgeleend