Groeiende industrie
Boek

Groeiende industrie (cop. 2010)/ Iris Teichmann, [eindred.: Sarah Peutrill ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat zijn de gevolgen van de industrialisering voor het landschap en het klimaat? Met doe-opdrachten, korte samenvattingen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Uitgave in een reeks* die als in een documentaire de veranderingen in het landschap laat zien en toelicht, in dit geval door de toenemende industrialisering wereldwijd. Telkens wordt ingezoomd op een aspect van de toenemende, landschapsbepalende industrialisering. Het startpunt ligt bij de Industriële Revolutie (vanaf ca. de jaren '80 van de 18e eeuw). Er worden beelden geschetst van opkomende en weer teloorgegane industrieën. Desolate fabrieksgebouwen en verlaten industrieterreinen zijn daarvan het gevolg. Er is ruim aandacht voor 'nieuwe industrie' als industriële dienstverlening en toenemende urbanisatie die daarvan het gevolg is. Natuurlijk komt ook industriële uitstoot in relatie tot klimaatverandering nadrukkelijk voorbij. Transport, toerisme en hightech industrieën en hun consequenties voor het natuurlijke en menselijke landschap worden belicht. Ook duurzaamheid, fair trade, en (nog erg beperkt) cradle tot cradle krijgen bescheiden aandacht. De hoofdzaken worden kort en krachtig neergezet en vele illustraties, schetsen, tips om zelf te doen en uitgelichte tekstblokjes vullen de tekst doeltreffend aan. Onderaan elke pagina is een oorzaak-gevolg pijldiagram te zien. Vertaald in informatief Nederlands. Met woordenlijst, sites en register. Heel bruikbaar vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839033

Titel Groeiende industrie
Auteur Iris Teichmann
Secundaire auteur Sarah Peutrill ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 46 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Expanding industry. - London [etc.] : Watts, 2004. - (Earth's changing landscape)
ISBN 9789054839033
PPN 322923336
Rubriekscode 640.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologie ; Industrialisatie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie

Relaties/Serie

Veranderend landschap
Boek

Veranderend landschap (cop. 2007-...)

vol.
Uitgeleend