Basisboek schminken
Boek

Basisboek schminken (2010)/ Karin Mollemans, [eindred.: Yvonne Koop ; fotogr.: Rein van der Zee ... et al.]

Aan de hand van kleurenfoto's wordt uitgelegd hoe je (kinder)gezichten kunt schminken.Stap voor stap wordt aan de hand van kleurenfoto's uitgelegd hoe je (kinder)gezichten kunt schminken. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In dit handzame full colour boek, een compilatie van 'Schminken' (2004)* en 'Schminken : nieuwe ideeën' (2005)**, wordt kort uitgelegd hoe je kinderen schminkt. De visagiste Mollemans werkt hier alleen met waterschmink, maar licht in het eerste hoofdstuk diverse materialen en technieken kort toe. Door de duidelijke fotoreeksen van de uitgevoerde handelingen en de ongedwongen vrolijke kindermodellen lijkt schminken echt gemakkelijk. Het enthousiaste voorwoord spoort de lezer aan om veel te oefenen, dat baart kunst. Er worden onder andere een clown, piraat, kikker, leeuw, zeemeermin, bloemenmeisje, vlinder en robot gecreëerd, waarbij ook andere originele materialen dan make-up worden gebruikt om de gezichtjes te versieren. Opvallend is de sjabloontechniek die wordt toegepast: simpel maar doeltreffend. De kleurenfoto's zijn sprankelend en echt, ze geven het boekje een goed verzorgde glanzende lay-out. Een uitgave voor volwassenen, maar kinderen vanaf ca. 10 jaar zullen er onder begeleiding ook mee uit de voeten kunnen.

Specificaties

Nederlands | 9789058778666

Titel Basisboek schminken
Auteur Karin Mollemans
Secundaire auteur Yvonne Koop ; Rein van der Zee
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Baarn : Forte Uitgevers, 2010
Overige gegevens 194 p - ill - 22 cm
Annotatie Eerder verschenen in: Schminken. - 2004. - (HobbyThuis) + en: Schminken : nieuwe ideeën. - 2005. - (HobbyThuis)
ISBN 9789058778666
PPN 322868939
Rubriekscode 792.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grimeren; Kinderen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Schminken