Drijfzand
Grote Letter Boek

Drijfzand (cop. 2010)/ Iris Johansen, [vert. uit het Engels: Els van Son]

Een forensisch beeldhouwster probeert samen met haar vriend, die rechercheur is in Atlanta, het lijk te vinden van haar al jaren vermiste dochtertje nadat de ontvoerder telefonisch heeft gemeld dat hij haar ook heeft vermoord.

Recensie

De Amerikaanse forensisch beeldhouwster Eve Duncan is nog volop bezig met de onopgeloste verdwijning, jaren terug, van haar dochtertje Bonnie. Als haar vriend Joe Quinn, rechercheur bij de politie van Atlanta, net is vertrokken wordt ze gebeld door een man die zegt Kistle te zijn, volgens Joe degene die Bonnie ontvoerde. Hij zegt dat hij haar heeft vermoord en uiteindelijk ook Eve zal vermoorden. Dat is het begin van een kat-en-muis spel waarin zij en Joe op zoek gaan naar het lijk van Bonnie, met hulp van FBI, politie, een helderziende en -horende; ze worden vaak in verwarring gebracht door Kistle die macht wil voelen; en Eve krijgt een aanbidder. De Amerikaanse bestsellerauteur (1938) van romantisch-historische misdaadromans schrijft sinds 1996 met succes actuele detectiveromans, waarvan dit de achtste is over Eve en Joe. Het goed opgebouwde, goed vertaalde verhaal blijft heel spannend door steeds nieuwe verwikkelingen in het kat-en-muis spel dat met Eve en Joe wordt gespeeld. Het matige open eind verwijst te doorzichtig naar een vervolg.

Specificaties

Nederlands | 9789046306604

Titel Drijfzand
Auteur Iris Johansen
Secundaire auteur Els van Son
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2010
Overige gegevens 448 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Quicksand. - New York : St. Martin's Press, cop. 2008
ISBN 9789046306604
PPN 32450991X
Genre thriller
Taal Nederlands