En we vergeten omdat het moet
Boek

En we vergeten omdat het moet (cop. 2010)/ Maggie O'Farrell, vert. [uit het Engels] door Ernst de Boer en Ankie Klootwijk

Een jonge vrouw volgt haar grote liefde naar Londen en begint er een nieuw leven; vele jaren later schudt een pasgeboren baby het leven van zijn ouders danig door elkaar.

Recensie

De twee verhaallijnen die elkaar in dit boek afwisselen, hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. De eerste verhaalt hoe de jonge Lexie (Alexandra) Sinclair haar grote liefde naar Londen volgt, waar ze een nieuw leven begint. De tweede beschrijft hoe vele jarenlater de pasgeboren baby van Elina en Ted het leven van het jonge Londense paar grondig door elkaar schudt. Langzaam werkt de meesterlijke plot toe naar een verband tussen alle personages én een verrassende ontknoping. De aandachtige lezer krijgt vanaf halfweg het boek nochtans al een aantal subtiele hints, zoals de goed gedoseerde en ingeplaatste flashbacks en -vooral- flashforwards. De afwisselende dialogen en beschrijvingen komen over als gedachten van een alwetende verteller die de gebeurtenissen vanuit de coulissen lijkt te beschrijven en te interpreteren. De rake typering van de personages door de superobservator stimuleert de inleving bij de lezer. Een pageturner! De Ierse auteur woont in Schotland en publiceerde eerder al door critici én lezers positief onthaalde romans. Paperback met kleine druk. Zie ook: www.maggieofarrell.com (Engelstalig).

Specificaties

Nederlands | 9789047201229

Titel En we vergeten omdat het moet
Auteur Maggie O'Farrell
Secundaire auteur Ernst de Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Artemis, cop. 2010
Overige gegevens 378 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The hand that first held mine. - New York : Headline Review, 2010
ISBN 9789047201229
PPN 319022943
Genre romantische verhalen - psychologische roman
Taal Nederlands