Boeren en de leefomgeving
Boek

Boeren en de leefomgeving (cop. 2010)/ Richard en Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; ill.: Graham Rich]

Hoe kunnen boeren voedsel produceren zonder de natuur te schaden? Ingegaan wordt op de oorzaken, gevolgen en oplossingen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De focus van deze nieuwe serie* is gericht op wereldwijde agricultuur, waarin thematieken rondom 'Voedsel en productie' centraal staan. De reeks, en daarin ook dit deel, is uitermate boeiend als documentair bewustwordingsproces. De productie van voedsel vindt plaats in een agriculturele leef- en ontwikkelingsomgeving, voor het succes waarvan allerlei aspecten van grote invloed zijn. De voedselproductie vindt plaats in een ecosysteem. Omdat dit ecosysteem tot hoge opbrengsten moet leiden, zijn er duidelijk aanwijsbare verschillen met natuurlijke ecosystemen: te denken valt aan bemesting, werken met pesticiden, de natuur een handje helpen in de vorm van kassen en/of irrigatiesystemen. Veel aandacht is er voor bedreigingen binnen de voedselproductie, zoals bodemerosie, vervuild water, luchtvervuiling en ontbossing. Het streven is wereldwijd gericht op meer duurzaamheid. De informatie wordt verstrekt in bondige, heldere hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's. Tekst, illustraties, diagrammen, blokjes tekst met kerninformatie (feiten, uitgelicht, begripsverklaring) zijn to the point en ter zake doende. De rijke, aantrekkelijk vormgegeven uitgave sluit af met een woordenlijst, register, internetlinks en 'linkin pins' naar deelinformatie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664771

Titel Boeren en de leefomgeving
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Graham Rich ; Louise Spilsbury
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Farming and the environment. - London : Hodder Wayland, cop. 2009. - (Food and farming)
ISBN 9789055664771
PPN 323591531
Rubriekscode 354.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselvraagstuk
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Voedselvraagstuk

Relaties/Serie

Voedsel en productie

Voedsel en productie (2010-...)

vol.
Uitgeleend