Van boerderij naar tafel
Boek

Van boerderij naar tafel (cop. 2010)/ Richard en Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; ill.: Graham Rich]

Welke reis leggen levensmiddelen af voordat ze in de winkels liggen? Ingegaan wordt op de productie en het transport. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek maakt deel uit van de nieuwe serie 'Voedsel en productie'*. In dertien hoofdstukken wordt uitgelegd hoe voedsel vanaf de boerderij zijn weg aflegt naar de consument. Er wordt aandacht geschonken aan onder meer de wereldhandel, de verwerking van voedsel tot producten, additieven, verpakking en transport. Elk hoofdstuk bestaat uit een dubbelpagina met kleurenfoto's, overzichtelijke teksten in een prettig leesbare letter en kader(s) met extra informatie. De tekst is nogal formeel van aard, waardoor deze voor de doelgroep niet altijd prettig leest. De inhoud van de informatie is tamelijk beperkt. Voornamelijk wordt in algemene zin beschreven wat de industrie tijdens en na de productie doet. Er wordt bijvoorbeeld niet in detail uitgelegd hoe brood wordt gebakken, maar wel dat zilvervliesrijst gezonder is dan gewone rijst. Het boek bevat een inhoudsopgave, register, woordenlijst en een bladzijde met verwerkingstips en verwijzing naar deelonderwerpen. Geschikt voor op school en voor kinderen die informatie zoeken voor onder andere een spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664795

Titel Van boerderij naar tafel
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Graham Rich ; Louise Spilsbury
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: From farm to table. - London : Hodder Wayland, cop. 2009. - (Food and farming)
ISBN 9789055664795
PPN 323588425
Rubriekscode 385.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsmiddelenindustrie
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsindustrie

Relaties/Serie

Voedsel en productie

Voedsel en productie (2010-...)

vol.
Uitgeleend