Planeet aarde
Boek

Planeet aarde (cop. 2009)/ Barbara Taylor, [ill.: The Peter Bull Art Studio ... et al. ; vert. uit het Engels: Guy Brugmans ; red.: Catalina Steenkoop]

Ontdek hoe onze planeet is ontstaan, welke gebieden er zijn, welke dieren en planten er leven en hoe de toekomst eruit ziet. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de nu zevendelige serie 'Navigators'* gaat over de planeet aarde. In een inleiding over de aarde nemen we een kijkje binnen in de aarde en zien we wat zijn positie is in de ruimte. Daarna wordt aandacht besteed aan ondermeer aardbevingen, gebergten, rivieren en kusten, de atmosfeer, grasland, natuurlijke rijkdommen, klimaatveranderingen en de zorg voor de aarde. Dit gebeurt in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina, waarin thema's aan de hand van mooie kleurenfoto's en -illustraties in korte begeleidende teksten worden besproken. Door de speelse kleurrijke lay-out, met ook veel kaders, oogt het boek vrolijk. Soms moet het boek een kwartslag worden gedraaid, waardoor bv. een booreiland mooi in beeld is gebracht. De vrij korte teksten zijn soms wel pittig voor de doelgroep. Langs de paginaranden wordt steeds in een regel een lastig begrip uitgelegd en een internetlink gegeven. Leuke weetjes zijn toegevoegd. Een educatief boek, met goede en boeiende informatie over onze aarde. Voorzien van een woordenlijst, register en verwijzingen naar enige musea in België. Vanaf ca.10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054614630

Titel Planeet aarde
Auteur Barbara Taylor
Secundaire auteur Guy Brugmans ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2009
Overige gegevens 48 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Planet earth. - London : Kingfisher, 2009
ISBN 9789054614630
PPN 325007608
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Navigators

Navigators (2008-...)

vol.
Uitgeleend