Oh, zit dat zo!
Boek

Oh, zit dat zo! (2010)/ Jörg Müller, medische adviezen van Stefan Lange en Sabine Gutberlet ; ill. van Dagmar Geisler ; [vert. uit het Duits: Karin Noë-Kuiter]

Allerlei informatie over de verschillen tussen jongens en meisjes, verliefdheid, seksualiteit en voorbehoedsmiddelen. Met veel, soms grappige, stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aantrekkelijk uitziende uitgave waarin seksuele voorlichting wordt gegeven. Aan de orde komen onder meer het verschil tussen jongens en meisjes, de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, lichaamsverzorging, verliefdheid, seks, voorbehoedmiddelen en zwangerschap. De schrijver richt zich in gemoedelijke, populaire doch eveneens zakelijk/informatieve taal rechtstreeks tot jonge tieners en schuwt daarbij geen enkel onderwerp. Ook onderwerpen als abortus, de verschillende voorbehoedsmiddelen, de morning-afterpil en het HIV-virus worden behandeld. Soms zijn de teksten wat lang. De geboden informatie is correct en aantrekkelijk vormgegeven voor de doelgroep. Het boek is uitbundig geïllustreerd met grappige, stripachtige kleurentekeningen die de tekst begeleiden; soms schematisch en informatief, dan weer aanvullend en vol grapjes ertussendoor. De lay-out is ruim opgezet en ziet er aantrekkelijk uit. Met nuttige (web)adressen en register. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047503545

Titel Oh, zit dat zo!
Auteur Jörg Müller
Secundaire auteur Stefan Lange ; Dagmar Geisler ; Karin Noë-Kuiter
Type materiaal Boek
Editie 13e dr;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, 2010
Overige gegevens 87 p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Ganz schon aufgeklart!. - Bindlach : Loewe, 1993.. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 1993 - Met reg
ISBN 9789047503545
PPN 306193647
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting