Boeren in de toekomst
Boek

Boeren in de toekomst (cop. 2010)/ Ian Graham, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; ill.: Graham Rich]

Hoe ziet de landbouw er in de toekomst uit? Ingegaan wordt op de groeiende voedselvraag, klimaatverandering en nieuwe methoden als robots en nanotechnologie. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er is een groeiende vraag naar voedsel en het milieu wordt bedreigd. In de toekomst zouden in de landbouw ondermeer nanotechnologie, wolkenkrabberboerderijen, ruimteteelt en robotboeren uitkomst kunnen bieden. In overzichtelijke hoofdstukken van telkens twee bladzijden wordt ingegaan op de veranderende landbouw(methoden), klimaatverandering, irrigatie, gebruik van internet, het zoeken naar nieuw voedsel, enz. De informatie wordt overzichtelijk aangeboden, en in gekleurde kaders staan discussiepunten die de lezer tot serieus nadenken uitnodigen. Er is gebruikgemaakt van een prettig leesbaar lettertype. Mooi verzorgde uitgave met kleurenfoto's, geografische kaarten, grafieken, een verklarende woordenlijst, opzoek- en schrijfopdrachten voor de jonge lezer, literatuuropgaven, webadressen, verwerkingstips en een alfabetisch register. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Voedsel en productie'*. Interessant thema, goed bruikbaar op school en ook voor werkstukken en spreekbeurten. Voor lezers van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664801

Titel Boeren in de toekomst
Auteur Ian Graham
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Graham Rich
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Farming in the future. - London : Hodder Wayland, cop. 2009. - (Food and farming)
ISBN 9789055664801
PPN 323592317
Rubriekscode 630.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landbouw; Toekomst
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landbouw

Relaties/Serie

Voedsel en productie

Voedsel en productie (2010-...)

vol.
Uitgeleend