Voedsel voor de wereld
Boek

Voedsel voor de wereld (cop. 2010)/ Richard en Louise Spilsbury, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; ill.: Graham Rich]

In de wereld wordt veel voedsel geproduceerd, maar toch is er te weinig voor alle mensen. Ingegaan wordt op de oorzaken en gevolgen daarvan. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de wereld wordt heel veel voedsel geproduceerd, maar toch krijgen miljoenen mensen niet voldoende te eten. Waardoor wordt dat veroorzaakt? En wat zijn de gevolgen? Hoe kunnen we een steeds maar groeiende wereldbevolking voeden? In overzichtelijke hoofdstukken van telkens twee bladzijden wordt in dit boek ingegaan op de oorzaken van de mondiale voedselcrisis: de hoge olieprijzen, oneerlijke handel, de gigantische hoeveelheden voedsel die door vee worden geconsumeerd, klimaat- en bodemrestricties, enz. Als rode draad door de hoofdstukken fungeren de begrippen input en output. Een heel professionele benadering dus. De informatie wordt overzichtelijk aangeboden, en in gekleurde kaders staan discussiepunten die de lezer tot serieus nadenken uitnodigen. Mooi verzorgde uitgave met kleurenfoto's, geografische kaarten, grafieken, een uitstekende verklarende woordenlijst, opzoek- en schrijfopdrachten voor de jonge lezer, literatuuropgaven, webadressen, en een alfabetisch register. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Voedsel en productie'*. Ook handig bij het voorbereiden van werkstukken en spreekbeurten. Voor lezers van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664788

Titel Voedsel voor de wereld
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Graham Rich ; Louise Spilsbury
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Feeding the world. - London : Hodder Wayland, cop. 2009. - (Food and farming)
ISBN 9789055664788
PPN 323591906
Rubriekscode 678
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselproductie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Voedselproductie

Relaties/Serie

Voedsel en productie

Voedsel en productie (2010-...)

vol.
Uitgeleend