Het nieuwe rijk
Boek

Het nieuwe rijk (cop. 2010)/ Licia Troisi, [ill.: Fernando Ambrosi ; graphics: Silvia Bovo ; vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Catalina Steenkoop]

Dohor, de tiran van Zonland, is uit op de vernietiging van de Verrezen Wereld. Dubhe (17) trekt opnieuw ten strijde, maar verandert van houding wanneer ze Learco, Dohors zoon, leert kennen en verliefd op hem wordt. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

In dit laatste deel uit de fantasytrilogie 'De oorlogen van de Verrezen Wereld'* is Dohor, de tiran van Zonland, uit op verovering van de Verrezen Wereld. Hij heeft daarom een verbond gesloten met het Moordenaarsgilde. Twee vertrouwelingen van Dubhe (17) zijn intussen op zoek naar het Amulet van de macht dat het tij van de oorlog kan keren. Dubhe kan niet wachten tot de koning zich overgeeft. Op haar arm klopt het symbool van de vervloeking waar ze alleen vanaf kan komen door Dohor te vermoorden. Haar houding verandert wanneer ze Dohors zoon Learco leert kennen en verliefd wordt. Samen trekken ze ten strijde. Het boek, geschreven in een vlotte stijl, is verdeeld over 31 hoofdstukken, een epiloog en een overzicht van alle personages. Het magische verhaal vol actie komt traag op gang. Het is zonder kennis van de vorige delen lastig om goed thuis te raken in de mysterieuze wereld van Dubhe. Ook de vele flashbacks maken dat het boek geschikt is voor geoefende lezers. Het einde is wat zoet, maar wel passend bij deze boeiende trilogie. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345411

Titel Het nieuwe rijk
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Fernando Ambrosi ; Catalina\ Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, cop. 2010
Overige gegevens 535 p - ill., krt - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: Le guerre del Mondo Emerso. - Milano : Mondadori, cop. 2007. - (Un nuovo regno ; 3)
ISBN 9789078345411
PPN 324426372
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De oorlogen van de Verrezen Wereld
Boek

De oorlogen van de Verrezen Wereld (2008-...)

vol. 3
Uitgeleend
Licia Troisi