Mijn lievelingsboek
Boek

Mijn lievelingsboek (2009)/ [tekst: Isabel Versteeg, tekst versje: Bies van Ede ; tekst en ill. stripverhaal: Daniëlle Schothorst ; ill.: Saskia Halfmouw ... et al. ; foto's: Jochem Wijnands/Picture Contact ... et al. ; eindred.: Boekwerk]

Amal houdt van lezen. Met weetjes, verhalen, kijkplaten, een zoekopdracht, strip en een versje. Op de cd wordt alles voorgelezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze mooie uitgave, met ringband in het omslag, leest en leert de jonge lezer alles over boeken. Over hoe de 'bieb' eruit ziet, over hoe een boek wordt gemaakt, over stripverhalen, het alfabet, rijmen en over 'feestlezen'. Korte stukjes tekst (waar, om zelf te lezen, al een goed technisch leesniveau voor nodig is), tekeningen, transparante doorkijkpagina's en foto's uit de werkelijkheid zorgen voor een goede afwisseling en dagen de lezer uit om steeds verder te kijken en te lezen. Op de cd (meegeleverd met het boek) staat een korte gebruiksaanwijzing en de integrale tekst van het boek. Een prettige vertelstem, denktijd om te kijken en te zoeken en een signaal om de bladzijde om te slaan geven de kijk-lezer de kans om zelfstandig met cd en boek om te gaan. Informatieve uitgave uit de reeks 'Lees alles over..'* sluit aan bij kern 11 'Veilig Leren Lezen' en bij 'Veilig de wereld in', maar is ook los van deze methodes zeer bruikbaar. Om zelf te lezen, om voor te lezen, om naar te luisteren, om de wereld (beter) te leren kennen en om er in gesprek over te gaan. Kortom: een boek met veel gebruiksmogelijkheden, zowel thuis als op school. Aanrader om de wereld, op jonge leeftijd, al lezend en lerend te leren kennen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048702077

Titel Mijn lievelingsboek
Uniforme titel Lees alles over... mijn lievelingsboek
Auteur Isabel Versteeg
Instelling /Boekwerk, Maasbommel
Secundaire auteur Jochem Wijnands ; Saskia Halfmouw ; Bies van Ede ; Daniëlle Schothorst
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2009
Overige gegevens 27 p., [2] transparanten - ill., foto's - 27 cm - cd
Annotatie Sluit aan bij kern 11 van Veilig leren lezen
ISBN 9789048702077
PPN 322730457
Rubriekscode 474.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boeken
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Boeken

Relaties/Serie

Lees alles over...
Boek

Lees alles over... (2009)

vol. [11]
Uitgeleend