Verhalen en vertellingen
Boek

Verhalen en vertellingen (2009)/ [tekst: Isabel Versteeg, tekst versje: Erik van Os .... et al. ; tekst en ill. stripverhaal: Daniëlle Schothorst ; ill.: Ann De Bode ; foto's: Jochem Wijnands/Picture Contact ... et al. ; eindred.: Boekwerk]

Max houdt van verhalen en vertellen. Met weetjes, verhalen, kijkplaten, een zoekopdracht, strip en een versje. Op de cd wordt alles voorgelezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Leesboekje met licht informatieve inslag rondom het thema verhalen en vertellingen. Het boek bevat onder meer een dagboekfragment, een (mee)leesverhaal, een zoekopdracht, een fotoboek (bezoek van auteur Martine Letterie en illustrator Rick de Haas aan een basisschool), strip, een versje en een vriendenboekje. Naast de tekst zijn er foto's en speelse kleurentekeningen in karikaturale stijl. Verder een tweetal deels doorzichtige, geplastificeerde pagina's. De eenlettergrepige woorden kunnen al zelfstandig gelezen worden. Om alvast kennis te maken met meerlettergrepige woorden kan de bijgevoegde cd worden gebruikt. Op deze luister-cd staat de integrale tekst uit het boek met enkele tekstuele toevoegingen. Deze cd is derhalve een wezenlijk bestanddeel van deze nieuwsgierig makende uitgave. Samen lezen, maar ook aanwijzen en zoeken. Boekje hoort bij de informatieve serie 'Lees alles over ...'* en sluit aan bij kern 5 van 'Veilig leren lezen' en 'Veilig de wereld in'. De uitgave heeft een spiraalband als binnenwerk. Een aardige aanvulling op het al bestaande leesmateriaal, in een aantrekkelijke vormgeving gegoten. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048702015

Titel Verhalen en vertellingen
Uniforme titel Lees alles over... verhalen en vertellingen
Auteur Isabel Versteeg
Instelling /Boekwerk, Maasbommel
Secundaire auteur Erik van Os ; Ann De Bode ; Jochem Wijnands ; Daniëlle Schothorst
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2009
Overige gegevens 27 p., [2] transparanten - ill., foto's - 27 cm - cd
Annotatie Sluit aan bij kern 5 van Veilig leren lezen
ISBN 9789048702015
PPN 32272743X
Rubriekscode 475.26
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lezen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Lezen

Relaties/Serie

Lees alles over...
Boek

Lees alles over... (2009)

vol. [5]
Uitgeleend