Schatgravers
Boek

Schatgravers (2009)/ [tekst: Isabel Versteeg, tekst versje: Elle van Lieshout .... et al. ; tekst en ill. stripverhaal: Daniëlle Schothorst ; ill.: Mariëlla van de Beek ... et al. ; foto's: Wilfried Scholtes/Beeldveld ... et al. ; eindred.: Boekwerk]

Gijs graaft in de grond om een schat te vinden. Met weetjes, verhalen, kijkplaten, een zoekopdracht, strip en een versje. Op de cd wordt alles voorgelezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samen met de 6-jarige Gijs lezen we van alles over schatgraven. Over het duiken naar schatten, opgravingen, de overblijfselen van dinosaurussen in musea en het zoeken naar schatten. Het boek met ringband in het omslag, bevat o.a. een dagboekfragment, enige (mee)leesverhalen, enige zoekopdrachten, strip en een versje. Naast de tekst zijn er vele kleurenfoto's, speelse kleurentekeningen in karikaturale stijl en enige transparante doorkijkpagina's. Ze dagen de lezer uit om steeds verder te kijken en te lezen. Op de meegeleverde cd staat de integrale tekst van het boek. Een prettige vertelstem, denktijd om te kijken en te zoeken en een signaal om de bladzijde om te slaan geven de kijk-lezer de kans om zelfstandig met cd en boek om te gaan. Deze informatieve uitgave uit de reeks 'Lees alles over..'* sluit aan bij kern 7 van 'Veilig Leren Lezen' en bij 'Veilig de wereld in', maar is ook los van deze methodes zeer bruikbaar. Om zelf te lezen, om voor te lezen, om naar te luisteren, om de wereld (beter) te leren kennen en om in gesprek over te gaan. Voor zowel thuis als op school. Een aardige aanvulling op het al bestaande leesmateriaal, in een aantrekkelijke vormgeving gegoten. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048702039

Titel Schatgravers
Uniforme titel Lees alles over... schatgravers
Auteur Isabel Versteeg
Instelling /Boekwerk, Maasbommel
Secundaire auteur Wilfried Scholtes ; Elle van Lieshout ; Mariëlla van de Beek ; Daniëlle Schothorst
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2009
Overige gegevens 27 p., [2] transparanten - ill., foto's - 27 cm - cd
Annotatie Sluit aan bij kern 7 van Veilig leren lezen
ISBN 9789048702039
PPN 322729394
Rubriekscode 476.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Archeologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Geschiedenis-onderwijs

Relaties/Serie

Lees alles over...
Boek

Lees alles over... (2009)

vol. [7]
Uitgeleend