Mijn lijf
Boek

Mijn lijf (2009)/ [tekst: Isabel Versteeg, tekst versje: Elle van Lieshout ... et al. ; tekst en ill. stripverhaal: Daniëlle Schothorst ; ill.: Hélène Jorna ... et al. ; foto's: Jochem Wijnands/Picture Contact ... et al. ; eindred.: Boekwerk]

Saar wil van alles weten over haar lijf. Met weetjes, verhalen, kijkplaten, een zoekopdracht, strip en een versje. Op de cd wordt alles voorgelezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Samen met de 6-jarige Saar lezen we van alles over het menselijk lichaam. Over bepaalde lichaamsdelen, tanden die loszitten, een bezoek aan de dokter en ziek zijn. Het boek, met ringband in het omslag, bevat o.a. een dagboekfragment, enige (mee)leesverhalen, een zoekopdracht, strip en een versje. Naast de tekst zijn er vele kleurenfoto's, speelse kleurentekeningen in karikaturale stijl en enige transparante doorkijkpagina's. Ze dagen de lezer uit om steeds verder te kijken en te lezen. Op de meegeleverde cd staat de integrale tekst van het boek. Een prettige vertelstem, denktijd om te kijken en te zoeken en een signaal om de bladzijde om te slaan geven de kijk-lezer de kans om zelfstandig met cd en boek om te gaan. Deze informatieve uitgave uit de reeks 'Lees alles over..'* sluit aan bij kern 2 van 'Veilig Leren Lezen' en bij 'Veilig de wereld in', maar is ook los van deze methodes zeer bruikbaar. Om zelf te lezen, om voor te lezen, om naar te luisteren, om de wereld (beter) te leren kennen en om in gesprek over te gaan. Voor zowel thuis als op school. Een aardige aanvulling op het al bestaande leesmateriaal, in een aantrekkelijke vormgeving gegoten. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048701988

Titel Mijn lijf
Uniforme titel Lees alles over... mijn lijf
Auteur Isabel Versteeg
Instelling /Boekwerk, Maasbommel
Secundaire auteur Hélène Jorna ; Jochem Wijnands ; Elle van Lieshout ; Daniëlle Schothorst
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2009
Overige gegevens 27 p., [2] transparanten - ill., foto's - 27 cm - cd
Annotatie Sluit aan bij kern 2 van Veilig leren lezen
ISBN 9789048701988
PPN 322726751
Rubriekscode 476.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Natuuronderwijs

Relaties/Serie

Lees alles over...
Boek

Lees alles over... (2009)

vol. [2]
Uitgeleend