Kiekeboe, olifant!
Boek

Kiekeboe, olifant! (2004)/ Emily Bolam, [vert. uit het Engels: J.H. Gever]

Wie verstopt zich in het oerwoud? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in pasteltinten van enkele oerwouddieren; met flappen en een spiegel, waarin een baby zichzelf kan zien. Vanaf ca. 9 maanden.

Recensie

Wie verstopt zich in het oerwoud? Het geluid van een stampend beest. Op de vraag 'Wie is daar?' volgt de uitroep 'Kiekeboe!' en achter de flap is te zien om welk dier het gaat. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks 'Kiekeboekjes'*. De paginagrote eenvoudige illustraties zijn felgekleurd en lopen door over twee bladzijden en een uitklapbare flap aan de rechterkant. De oerwouddieren die zich achter de flappen verborgen houden, zijn zwartomlijnd en goed herkenbaar. Hun achterwerk is nog net wel te zien, waardoor de lezer al kan raden om welk dier het gaat. Aan de voorkant van de flap, die steeds een andere kleur heeft, staat het geluid van het desbetreffende dier beschreven. Op de linkerpagina's worden de eerdergenoemde vraag en uitroep steeds herhaald in grote, ronde, vette, zwarte letters. Bij het openslaan van de flap wordt het antwoord in beeld en tekst zichtbaar. Het omslaan van de laatste flap zorgt door een goed werkend spiegeltje voor een leuke verrassing. Vrolijk prentenboekje voor de allerkleinsten, dat handig inspeelt op het populaire spelletje Kiekeboe. Vanaf ca. 9 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9025737293

Titel Kiekeboe, olifant!
Auteur Emily Bolam
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2004
Overige gegevens [10] p - ill - 15×15 cm
Annotatie Met grote flappen en spiegeltje! - Vert. van: Peekaboo jungle! - London : Macmillan Children's Books, cop. 2003. - (Peekabooks)
ISBN 9025737293
PPN 262460181
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geluiden ; Repeteerverhalen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kiekeboekjes
Boek

Kiekeboekjes (2004)

vol.
Uitgeleend
Emily Bolam