SuperFreakonomics
Boek

SuperFreakonomics (2010)/ Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner, vert. [uit het Engels] door Pon Ruiter en Mieke Tulp

Verhandelingen over de drijfveren van mensen in het dagelijkse leven en de vaak verrassende economische gevolgen daarvan.

Aanwezigheid

Recensie

Opvolger van het in 2005 verschenen 'Freakonomics : een tegendraadse econoom ontdekt de verborgen kant van bijna alles'* van de Amerikaanse econoom Levitt in samenwerking met schrijver/journalist Dubner. Ook in dit nieuwe boek onderzoeken zij weer allerlei zaken uit het dagelijkse leven vanuit een economisch en statistisch oogpunt, beschreven aan de hand van concrete voorbeelden uit het heden en het verleden. Onder meer over hoeveel het kost om een vrouw te zijn, over het begin en het eind van het leven, apathie en altruïsme, en de opwarming van de aarde. De voorbeelden zijn onder meer: wat is gevaarlijker: lopen of autorijden onder invloed, kabeltelevisie en de positie van vrouwen in India, aanvallen van haaien en olifanten, goede en slechte artsen, veilig in de auto, en het verband tussen de consumptie van rood vlees en de opwarming van de aarde. Goed toegankelijk en prettig leesbaar. Dat economie niet saai hoeft te zijn, bewijzen de auteurs ook weer met dit tweede, boeiende boek, dat dus niet over macro-economie gaat. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789023450436

Titel SuperFreakonomics
Auteur Steven D. Levitt
Secundaire auteur Pon Ruiter ; Stephen J. Dubner
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2010
Overige gegevens 288 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: SuperFreakonomics : global cooling, patriotic prostitutes, and why suicide bombers should buy live insurance. - London [etc.] : Allen Lane, 2009
ISBN 9789023450436
PPN 322880351
Rubriekscode 351
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economische sociologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economische sociologie