Over planken, door zand en zaagsel ... een weg
Boek

Over planken, door zand en zaagsel ... een weg = Over boards, through sand and sawdust ... a way (cop. 2009)/ Henk Abbing

Persoonlijk verslag van het leven van een circusartiest, voorzien van veel illustraties en zelfgemaakte aquareltekeningen.

Aanwezigheid

Recensie

In een vijftal hoofdstukken, die ieder weer zijn onderverdeeld, beschrijft de auteur op boeiende wijze zijn persoonlijke ervaringen als circusartiest. Vanaf zijn eerste kennismaking met het circus op jeugdige leeftijd tot en met zijn veranderde artiestenbestaan als gevolg van een ziekte weet hij de lezer mee te voeren naar de magische, maar ook harde realiteit van het circusleven, zowel in als buiten de piste. De auteur heeft als clown deel uitgemaakt van diverse gezelschappen en zwierf als zodanig van Parijs tot Algiers, totdat een ziekte een einde maakte aan dit leven. Met inspanning vocht hij zich terug naar het artiestenbestaan, als poppenspeler, regisseur en straatartiest. Met de uitgebreide achtergrondinformatie die hij heeft toegevoegd en het ruime beeldmateriaal (waaronder foto's, affiches en vele prachtige door de auteur zelf gemaakte aquareltekeningen), is het geheel een zeer informatief boekwerk geworden. De tekst is tweetalig gedrukt, in het Nederlands en Engels. Voor circus- en theaterliefhebbers zeer aanbevelenswaardig.

Specificaties

Nederlands | 9789081298315

Titel Over planken, door zand en zaagsel ... een weg = Over boards, through sand and sawdust ... a way
Uniforme titel Over boards, through sand and sawdust ... a way
Auteur Henk Abbing
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Stichting Allerlei Publicaties, cop. 2009
Overige gegevens 144 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en Engels - Met lit. opg
ISBN 9789081298315
PPN 324176015
Rubriekscode 797
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Clowns ; Circussen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Circussen