Licht en kleur
Boek

Licht en kleur (cop. 2010)/ Steve Way en Gerry Bailey, ill.: Steve Boulter en Xact Studio ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Wim Sanders]

Stripfiguren leggen uit wat licht is. hoe regenbogen en schaduwen ontstaan en hoe wij kleuren zien. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de nieuwe zesdelige reeks 'Zeker weten'. In dit deel worden elementaire natuurkundige fenomenen uitgelegd aan kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Er wordt op een aantrekkelijke en kleurrijke manier aandacht besteed aan licht en kleur. Er wordt uitgelegd wat licht nu precies is en dat we van donker spreken als er geen licht is. De functie van de zon, het verschijnsel dag en nacht, natuurlijk licht en kunstmatig licht, schaduwen, regenbogen, glas in lood, kleurpigmenten en een heuse licht-en-kleur-quiz passeren in korte hoofdstukjes van maximaal twee pagina's de revue. De informatie wordt op een uitnodigende manier gepresenteerd. Er is gebruikgemaakt van stevig papier. De tekst is gezet in een groot lettertype; wisselend gekleurde fonts en steunkleuren dienen als achtergrond en leeswijzer. Tal van vrolijke illustraties vullen de tekst aan. De informatie is begrijpelijk en ook benaderbaar voor kinderen die iets minder goed zijn in lezen. Oorspronkelijk Engelstalig, vertaald in vlot en begrijpelijk Nederlands. Wederom een goede uitgave, voorzien van een register, in het uitgebreide assortiment van boeken op het gebied van de wereldverkennende domeinen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838944

Titel Licht en kleur
Auteur Steve Way
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Wim Sanders ; Gerry Bailey
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Light and colour. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simply science)
ISBN 9789054838944
PPN 320864138
Rubriekscode 536
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuren
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Licht

Relaties/Serie

Zeker weten
Boek

Zeker weten (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend