Water
Boek

Water (cop. 2010)/ Gerry Bailey en Steve Way, ill.: Steve Boulter en Q2A Media ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Jeske Nelissen]

Stripfiguren leggen uit wat water is, hoe de kringloop werkt en waarvoor water wordt gebruikt. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

In deze bijna vierkante, stevige uitgave nemen stripfiguren de jonge onderzoeker mee door de wereld van het water. Op twee naast elkaar gelegen pagina's komt steeds een subthema/vraag aan de orde: planten en water, mensen en water, de waterkringloop, watervoorziening en waterzuivering, wat is water? Korte en duidelijke tekstblokken (ook geschikt om zelf te lezen als het leesniveau nog niet zo hoog is), feitelijke plaatjes, kleurenfoto's en 'animatieachtige' stripfigurenplaatjes wisselen zich af en vormen samen een informatief en spelend vormgegeven, uitdagend en kleurig geheel. Er is een groot lettertype gebruikt. Met bronvermelding en inhoudsopgave aan het begin; een waterquiz en register sluiten het boek af. Deze uitgave is onderdeel van de nieuwe zesdelige serie 'Zeker weten'* . Handzame en gebruiksvriendelijke uitgave voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs, die graag op onderzoek uitgaan. Om te gebruiken bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt of om de 'gewone' wereld rondom hen beter te leren kennen. Aanrader voor thuis en op school. Vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054838975

Titel Water
Auteur Gerry Bailey ; Steve Way
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Jeske Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Water. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simple science)
ISBN 9789054838975
PPN 320995372
Rubriekscode 568
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Zeker weten
Boek

Zeker weten (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend