Lichaam en gezondheid
Boek

Lichaam en gezondheid (cop. 2010)/ Gerry Bailey en Steve Way, ill.: Steve Boulter en Xact Studio ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Hetty Otten]

Stripfiguren leggen uit hoe het menselijk lichaam werkt, waarom we worden ingeënt en we zuurstof nodig hebben. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over het menselijk lichaamuit de nieuwe zesdelige serie 'Zeker weten'*. Aan de orde komen ondermeer het skelet, het hart, de spieren en de zintuigen. Daarnaast wordt ook informatie gegeven over de bril, het kunstgebit, verdoving en inenting, maar ook over zuurstof en energie. Elk onderdeel beslaat een dubbele pagina. Deze speelse uitgave is erg aantrekkelijk en overzichtelijk vormgegeven, kleurrijk met veel tekeningen en foto's. Beknopte informatie, met hier en daar moeilijke woorden zoals 'polymeren', die vervolgens wel worden uitgelegd. Voor nieuwsgierige kinderen die graag dingen willen weten zal dit boek een eyeopener zijn. Met achterin een quiz om het geleerde te testen. Met inhoudsopgave en register. Jammer dat er geen woordenlijst toegevoegd is. Vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054838982

Titel Lichaam en gezondheid
Auteur Gerry Bailey
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Hetty Otten ; Steve Way
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Body & Health. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simple science)
ISBN 9789054838982
PPN 320863514
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Zeker weten
Boek

Zeker weten (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend